Cinc anys d'exili matalasser

El vespre del 19 d'abril del 2018, i pocs minuts abans de començar un assaig de canalla, els Xiquets de Tarragona van veure com les dècades d'història passades al seu local del carrer Santa Anna s'aturaven de sobte. Un informe dels tècnics municipals, que detectava l'alt risc d'esfondrament de l'històric edifici, feia tancar per sempre la seu social dels matalassers.

A partir d'aquí, reunions d'urgència l'endemà mateix amb el departament de Patrimoni del consistori per buscar unes solucions que van passar en un inici pel Palau de Congressos i pel mateix carrer, a la intempèrie de la Part Alta.

CINC ANYS SENSE SEU SOCIAL

I fa just avui cinc anys començava una nova etapa matalassera, que hauria de ser provisional, però que encara no té una data d'acabament a l'horitzó. Ho feia en un Pati del Pou que s'ha anat adaptant a les necessitats de la colla, però que no pot complir per espai les necessitats socials d'una entitat amb la història i la dimensió de la colla ratllada.

RECLAMEN SOLUCIONS EN AQUEST NOU MANDAT

Mitja dècada que ha servit per  intentar posar damunt la taula diverses solucions per al futur local. La que semblava que tenia més possibilitats fins fa poques setmanes era la construcció d'un nou edifici al carrer Sant Llorenç en un solar municipal. Una opció que, vistes les dificultats que presenta el pla especial que s'ha de crear per a l'ocasió, ha passat a estar en un segon pla.

Ara, la que els Xiquets veuen amb més bons ulls, és un possible trasllat a la seu de l'ICAC en el moment que l'ens es traslladi del seu edifici a la plaça del Fòrum, tot i que aquest encara no té data. És per això que des de la nova junta matalassera reclamen al nou govern una solució durant aquest pròxim mandat municipal.

Cinc anys en una seu provisional que també han coincidit amb l'aturada provocada per la pandèmia. Dos fets aquests que han posat a prova la resistència d'una colla que, malgrat tot, continua més viva que mai.