Diada Nacional de rodatge per a les colles de Tarragona

A Tarragona les quatre colles de la ciutat van dedicar l'actuació de la Diada Nacional a preparar les tres setmanes que han de marcar la seva temporada amb Santa Tecla i el Concurs a l'horitzó.

CATEDRAL MATALASSERA

Qui més va arriscar van ser els Xiquets de Tarragona, que van acabar completant la millor actuació del dia. Ho van fer descarregant ja a la primera ronda el millor castell del dia, un 5d8, que tot i no presentar les mides d'altres intents, van descarregar sense problemes.

A la segona ronda, però, no van poder amb l'estrena del dia, un 7d8 que va quedar en intent desmuntat quan ja entraven les parelles de dosos. Així les coses, els matalassers van baixar pretensions per descarregar tant el 3 com el 4d8.

LA JOVE CONTINUA RODANT EL 2d8f

Al seu costat la Jove de Tarragona va aprofitar la diada per continuar rodant l'estructura de dos, que esperen poder fer de gamma extra en les setmanes vinents. Així, van descarregar a la segona ronda el tercer 2d8f del curs, un castell que no va presentar les mateixes garanties que els completats al Catllar i L'Arboç. Els liles el van acompanyar del 3 i el 4d8, que han de tornar a pujar un pis més la setmana vinent.

SPISP PREPARA LA GAMMA ALTA DE VUIT

També ha d'intentar pujar un pis més al Concurs de Castells el 3d7a amb què van tancar les rondes de castells els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els de la camisa verda el van descarregar adaptat a les circumstàncies que han de permetre l'assalt a la gamma alta de vuit.

El van acompanyar d'altres dos castells importants com el 3d8 de la primera ronda i el 2d7 de la segona, que podria pujar un pis més ja el dia 23 de setembre.

EL SERRALLO REACCIONA A LES BAIXES

I per últim, els Xiquets del Serrallo van demostrar capacitat de recuperació després de les darreres baixes, tornat a descarregar gamma alta de set en forma de 4d7a. Els del barri mariner el van acompanyar del 3 i el 4d7 abans de tornar a fer passes endavant les pròximes setmanes.