La Capona passa de pàgina

La Capona ha tornat a obrir les portes després d'abaixar la persiana el passat 30 de juny. Ho ha fet per acollir la presentació del nou capítol que encara la llibreria de la mà de la Cooperativa Combinats, flamant propietària del negoci.

El punt de partida és la creació d'un grup de consum al qual es pot entrar aportant 200 euros anuals, que seran retornats al soci en forma de bonificacions per comprar llibres.

L'objectiu final és poder constituir una cooperativa durant el 2023. Les inscripcions ja estan obertes al web lacapona.coop i ja hi ha una desena de socis.

La capona setembre 2022

La nova etapa mantindrà vius els vincles amb els antics socis de la llibreria, ara jubilats. Una continuïtat que també es traduirà en la voluntat de mantenir tots els treballadors, així com les sinergies amb el teixit cultural de la ciutat i els autors locals.

On sí que hi haurà canvis serà en el reforç de l'oferta infantil i juvenil, així com la confecció d'un fons de llibres més petit i dinàmic.

La cara visible al dia a dia de la llibreria serà la de l'Oriol Picas, que ha estat nomenat gerent. Tarragoní d'adopció, té una experiència de més 15 anys en el sector de llibre i és coneixedor del món cooperatiu.

La voluntat de Combinats és poder aixecar la persiana per Santa Tecla. Una reobertura que estava prevista per Sant Magí, però que es va frustrar pels entrebancs a l'hora de negociar amb la propietat de l'immoble.