×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Les urbanitzacions a tocar de l'AP-7, fartes de les bandes sonores

 

Aquest és el soroll que han de suportar des del passat mes de juny els veïns de les urbanitzacions a tocar de l'AP-7 entre els punts quilomètrics 242 i 243. L'impacte acústic és conseqüència de les bandes sonores que el Ministeri de Transports va col·locar fa ja més de dos mesos, a causa de l'augment de trànsit que ha viscut l'autopista des que va passar a ser gratuïta ara fa un any. Amb tot, és un impacte que comença a tenir farts els veïns, especialment ara, a l'estiu.

Les bandes sonores han estat des de fa anys un instrument habitual a les autopistes per qüestions de seguretat, especialment útils de nit per tal que els conductors no es desviessin per son o per un descuit. Ara bé, en aquest punt mai n'hi havia hagut als laterals i a les línies discontínues alhora.

RECLAMARAN JUNTS AL MINISTERI 

Són prop de 700 veïns els afectats directament per les noves bandes sonores. Al sud de l'AP-7, al terme de Tarragona, les urbanitzacions afectades són el Balcó de Tarragona i Mas de Panxet; al nord, al Catllar, les de Mas d'Enric i Pins Manous. Ara s'han unit per reclamar una solució al ministeri, com la seva eliminació o la instal·lació de panells acústics. Els veïns no només estan molestos amb el soroll, sinó que lamenten que el ministeri no els avisés que es col·locarien les noves bandes sonores.