×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Les anteriors finals

La gran diferència del Nàstic - Vila-real B respecte als dos precedents decisius per pujar a Segona és que l'eliminatòria no serà d'anada i tornada i no trepitjarà en cap moment el Nou Estadi. Mai un enfrontament d'aquestes característiques havia portat els tarragonins a un camp neutral com és el del Celta de Vigo.

Més enllà d'això, cal anar fins al 2015 per trobar l'última final i que va creuar-lo amb el Huesca, a l'Alcoraz en l'anada i a la Budellera en la tornada. Després d'un primer test que no va decidir res, l'equip dirigit per Vicente Moreno va fer història i justícia pel mostrat des que ell va arribar a la banqueta a mitjan temporada 2013-2014.

Justament l'any previ a la gesta va ser el de la desil·lusió més forta que ha patit l'afició, possiblement, en tot el que s'ha consumit de S.XXI. Perdre contra el Llagostera en la ronda definitòria de camí al futbol professional va aturar en sec l'embranzida d'un projecte il·lusionant que, això sí, va aixecar-se i culminar l'objectiu tot seguit.

Cap dels jugadors actuals de la plantilla va viure aquells precedents i també són pretèrites les agòniques permanències a la categoria de plata, posteriors a la campanya en què el grup va caure a semifinals per l'ascens a Primera contra Osasuna.

Digne de menció perquè va ser tan rellevant com qualsevol final vençuda és el penal aturat per Manolo Reina el 2017 contra l'UCAM Múrcia i que va evitar el descens a l'antiga Segona B.

El jove Vila-real B és a la vegada un vell conegut de Nàstic perquè va compartir fase de grups, també la lligueta dels millors la campanya anterior. I cap dels últims quatre enfrontaments va acabar amb derrota del Nàstic. L'única excepció en tota una dècada va produir-se el desembre del 2019.

Per ubicar un triomf groc previ caldria remuntar-se al 2015, però va produir-se contra el filial, la Pobla de Mafumet. L'anterior cop que l'equip principal dels tarragonins va ensopegar va ser el setembre del 2012.

Aquest divendres parlarà Raül Agné i dissabte a les 21 hores es jugarà el partit. Quan s'acabi, Dorsal 12 especial a TAC12 per conèixer les reaccions, passi el que passi, des de Balaídos i la plaça de la Font.