×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

Marató literària de lectors amb discapacitat visual

Afiliats i afiliades de l'ONCE a Tarragona s'han sumat a la marató de lectura impulsada per l'entitat. Representants institucionals, persones vinculades a la Biblioteca Pública i professionals de la mateixa organització, han pujat a un escenari ambientat en l'època clàssica, i no pas per casualitat.

Els textos que s'han pogut escoltar enguany tenen en comú la temàtica: la història dels déus de la humanitat. L'Elisabet, per exemple, ha escollit un fragment de 'Relats de la mitologia', de Maria Àngels Anglada, on s'explica com era Atena, la deessa grega de la sapiència.

Pel faristol hi han passat textos adaptats al sistema de lectura braille i també en tinta, un mètode que consisteix a ajustar la grandària de la lletra a la capacitat visual de cada lector.

Sigui com sigui, des del centre de producció bibliogràfica de l'ONCE ja s'han adaptat més de 75.000 llibres per als seus usuaris. No obstant això, des de l'entitat es reclama una mica més d'implicació per part dels agents del sector literari per ampliar aquesta oferta.

La marató de lectura és una proposta que s'impulsa des de l'ONCE en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona a les portes de la Diada de Sant Jordi.