Tarragona vol sumar més ajudes dels Next Generation

Tarragona vol disposar de més finançament dels fons europeus Next Generation i presenta una vintena de convocatòries. La setmana passada es van concedir 3 milions per a projectes sostenibles i de mobilitat com la creació d'aparcaments dissuassius o zones peatonals.

A banda, el consistori dóna per segurs tres milions més per a patrimoni, el gruix dels quals seria per a la rehabilitació del Fòrum de la Colònia. Pel que fa als projectes pendents de resolució, es podrien rebre més de tres milions per a la renaturalització d'espais de l'Anella Verda i més de dos per transformar Tarragona en una destinació turística més sostenible i innovadora.

També es confia a rebre gairebé 2 milions destinats a digitalitzar i modernitzar la gestió d'entitats locals. Des del consistori se subratlla que la majoria dels projectes que es presentaran als Next Generation estan molt madurs.

Satisfacció a l'Ajuntament per la feina que s'està duent a terme en la sol·licitud dels fons Next Generation. El consistori té intenció de presentar una vintena de projectes durant els mesos vinents, però de moment ja hi ha set sol·licituds formalitzades o a punt de ser-ho.

next generation

Aquestes es tradueixen en uns 12 milions d'euros, la meitat dels quals ja està assegurada i servirà per potenciar la sostenibilitat a la ciutat i la cura del patrimoni.

També es confia a rebre més de tres milions d'euros per renaturalitzar l'Anella Verda, més de dos per a turisme sostenible i gairebé dos per implementar un nou sistema informàtic corporatiu. Més enllà dels fons demanats, els tècnics de la plaça de la Font també estan pendents de convocatòries que encara no s'han obert.

Així, s'està treballant per subvencions relacionades amb la digitalització de zones comercials o la rehabilitació d'edificis públics. Aquesta última línia serviria per desbloquejar el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement a l'antic Banc d'Espanya.

L'equip de govern subratlla que les sol·licituds dels Next Generation s'hauran d'adaptar a la situació pressupostaria que viu el consistori. És per això que l'eina dels modificatius de crèdit serà indispensable, ja que la majoria de subvencions preveuen una aportació de l'Ajuntament que pot arribar al 30%.