Primer dia de restriccions

A les portes de Nadal les restriccions més dures s'han reinstaurat i tothom s'ha d'adaptar. La mascareta torna a ser obligatòria a l'aire lliure amb excepcions com quan es practica esport o es passeja en espais naturals.

El toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí torna a estar vigent en municipis de més de 10.000 habitants que tinguin una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. També s'han limitat les trobades a deu persones. Unes normes que han fet modificar els hàbits de molta gent.

A primera hora del matí els establiments s'organitzaven per poder complir amb les noves mesures. Cafeteries com aquestes han decidit marcar les taules i cadires en què no s'hi pot acomodar ningú per complir amb el 50% de l'aforament. En canvi, els restaurants que tenien reserves d'àpats per aquestes festes fan mans i mànigues per poder conservar-les.

La cultura, els gimnasos i el comerç han de limitar l'aforament al 70%. En aquesta botiga han penjat un cartell per recordar-ho als clients.

Qui també s'ha d'adaptar és l'oci nocturn, que de moment, durant quinze dies tots els establiments del sector hauran de tenir les persianes baixades. Unes restriccions que els ha agafat amb les neveres plenes i amb la majoria d'entrades venudes sobretot a la nit de Cap d'Any.