×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

El bluf de la Primera RFEF

El Nàstic estrenarà una categoria que econòmicament serà similar a l'extinta Segona B, és a dir, amateur. Els ingressos televisius previstos se situen a anys llum de les previsions de l'abril i ara ja queda clar que l'única sortida viable segueix sent la LFP.

Simptomàtic va ser canviar el nom de Segona B PRO pel de Primera RFEF, ja que els números del tercer esglaó del futbol espanyol, com sempre, no quadren. Cap gegant mediàtic ha volgut comprar el paquet televisiu de la temporada perquè no hi ha negoci.

A tall d'exemple, l'audiència en obert de l'Elx-Athletic Club de la jornada inaugural a l'elit va sumar 600.000 espectadors arreu d'Espanya, poc més que la reposició d'una novel·la de la TDT. I pagar per ficcions turques és molt més barat que cobrir futbol.

RUBIALES 18 AGOST

A inicis d'any, es va deixar caure que els clubs de la "PRO" ingressarien un milió de drets televisius; ara la Federació diu garantir-ne tan sols 365.000, tot i afegir a la xifra altres ajuts. La mateixa RFEF va apuntar que l'explotació televisiva per tres anys generaria 45 milions; ara redueix el càlcul als 25.

Tampoc hi ha acord per establir un salari mínim: dels 4.000 euros mensuals, res de res. Així que l'únic aspecte professional de la lliga del Nàstic és l'increment en la despesa per desplaçament i la competència a l'hora de fitxar davant equips de tota la geografia. I la impossibilitat d'escollir l'horari de celebració de partits. Paguen poc, manen ells.

La reunió dels 40 clubs de Primera RFEF va ser tediosa i tan sols dos clubs, Sabadell i Linense, van alçar la veu contràriament. Ni ells ni la resta, tampoc el Nàstic, tenen horari definit per arrencar el campionat d'aquí a deu dies.