Arrenca un Tarraco Viva més a prop de la normalitat

El 23è Tarraco Viva ja s'assembla més al que estem acostumats. El festival de recreació històrica torna després de només vuit mesos d'una última edició molt condicionada per la pandèmia. En aquesta ocasió s'han pogut recuperar clàssics com les lluites de gladiadors, que s'han fet a l'auditori del Camp de Mart.

I és que tampoc es tracta d'un Tarraco Viva 100% normal. Limitacions d'aforament, cinc dies menys de durada o la reducció d'actes a la meitat, són algunes de les mesures que l'organització ha hagut d'aplicar. Ara bé, la implicació de la ciutat ha estat la mateixa de sempre.

La mort de Juli Cèsar i la consegüent fi de la República romana són el tema central d'aquest Tarraco Viva. Un dels actes que més ha servit per conèixer la figura del líder romà ha tingut per escenari el pati de la Casa Canals. Una recreació acompanyada de les explicacions de Julio Villar que ha servit per aprofundir en la relació del Cèsar amb Cleòpatra i per conèixer la cara oculta de la reina egípcia.

juli

Com no podia ser d'altra manera, les lluites de gladiadors han estat un dels espectacles més esperats. El divulgador Ricardo Cagigal a repassat el fenomen de la gladiadura des del naixement fins a la professionalització.

El Tarraco Viva també ha servit per donar a conèixer nous espais patrimonials com les escales de l'antiga audiència, obertes al públic fa poc.

El festival també passa per altres punts del conjunt patrimonial de Tarraco. És el cas de la vila de Centcelles de Constantí, on s'hi han organitzat visites guiades i recreacions que intenten posar llum al misteri de quina era la funció d'aquesta edificació.

centcelles1q11

Aquesta i la resta d'activitats del Tarraco Viva tindran un efecte positiu pel que fa al turisme. A més, la coincidència amb el pont de la segona Pasqua que fan ciutats com Barcelona ha propiciat l'arribada de molts visitants.

La setmana vinent estarà farcida de tota mena d'actes com visites, documentals i moltes propostes en línia. Tot plegat durarà fins al diumenge que ve.