L'amnistia dels presos divideix els grups del govern de Tarragona

El ple de Tarragona ha aprovat aquest divendres una moció per reclamar al govern espanyol una llei d'amnistia per als presos polítics catalans. Ho ha fet, però, per la mínima, amb el vot de qualitat de l'alcalde Pau Ricomà després de dues votacions que han acabat en empat.

Una igualada que ha estat possible a causa de l'abstenció del soci de govern dels republicans, En Comú Podem, que ha justificat el seu posicionament per la impossibilitat que diuen hi ha al Congrés per aprovar una llei d'aquestes característiques.

La posició ha estat criticada tant per les possibles noves sòcies de govern de la CUP com pel grup que ha de donar suport als futurs projectes d'aquest nou executiu, Junts per Tarragona.

SUPORT A LES MERCADERIES PER L'INTERIOR

D'altra banda, el plenari s'ha adherit per unanimitat, mitjançant una declaració institucional, al manifest signat entre diversos municipis de la costa per reclamar l'aturada de les obres del tercer fil i potenciar l'estudi d'una nova plataforma que permeti el pas de les mercaderies per l'interior.