La marxa d'Orts i Calderón trenca Ciutadans a Tarragona

Ciutadans es queda amb només dos regidors a Tarragona. La marxa de la fins ara portaveu Sònia Orts i de José Luís Calderón a regidors no-adscrits culmina la trencadissa iniciada per la dimissió de Rubén Viñuales.

Enganyada i decebuda, així s'ha manifestat la fins avui portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona Sònia Orts després d'anunciar que deixa el grup municipal per a passar a ser regidora no-adscrita. Un camí en el qual l'acompanyarà el també regidor taronja José Luís Calderón. D'aquesta manera el grup municipal quedarà format per només dos regidors, Francisco Domínguez i Lorena de Lafuente, que tot just prenia possessió aquest dilluns.

Entre les causes de la decisió, Orts, regidora en els dos darrers mandats municipals, ha remarcat la manca de protagonisme del municipalisme dins de Ciutadans, que diu s'ha tornat a veure en la campanya electoral actual. Però també la marxa del grup del fins ara portaveu Rubén Viñuales i la duplicitat de càrrecs que ostenta Francisco Domínguez, també diputat al Parlament.

En tremes similars s'ha expressat José Luís Calderón, regidor des del passat 2019 i que ha defensat la seva marxa a la condició de no-adscrit per a gaudir de més llibertat a l'hora de defensar temes exclusivament municipals a partir d'ara.

POSSIBLES ACORDS AMB L'ACTUAL GOVERN

Una defensa de temes exclusivament municipals que faran que els dos nous regidors no adscrits treballin de manera coordinada en moltes ocasions i que, segons Orts, pot obrir la porta a acords amb l'equip de govern un cop fora de la disciplina taronja.

Des de la formació, mitjançant un comunicat, han demanat als dos exmembres del grup municipal que deixin l’acta de regidor.