L'esport essencial

Els clubs d'àmbit català han reprès l'activitat extremant les mesures de contenció i amb el desig que la pandèmia no els desactivi més. La funció social d'entitats com el Tarragona Handbol Club va molt més enllà de qualsevol resultat: és la principal via de socialització per a moltes famílies.

L'activitat esportiva intersetmanal aixeca la persiana per acollir nens i nenes, en molts casos, sense cap altre al·licient extraescolar. Cada equip disposa de mitjana d'una quinzena d'integrants i s'evita que dues plantilles coincideixin per garantir el distanciament de seguretat. Les restriccions de l'aforament de l'espai són del 30%. L'únic vital aquí, però, és que els nens i nenes es formin també a través de l'esport. El Tarragona Handbol Club va ser pioner a Catalunya a l'hora de prioritzar els entrenaments per davant de la competició renunciant a la participació en Lliga de la base.

HANDBOL 24 NOVEMBRE

Un centenar de jugadors i jugadores tornen des d'aquesta setmana, lluny encara dels prop de 150 de la temporada anterior. Ara el club ha demanat treballar també els dissabtes per descongestionar l'agenda. Molts dels seus membres no paguen i la resta assumeixen despeses gairebé simbòliques. La funció del projecte, amb seu principal a Sant Salvador, no té cap ànim de lucre.

L'única plantilla que va competir enguany és la sènior, que va completar un sol cap de setmana abans de l'aturada de la tardor per la pandèmia. Els nens i nenes que s'exerciten a les escoles ni tan sols van començar l'actual campanya per minimitzar el risc sanitari.