Viatge en 3D per la història de la Part Alta

Com ha evolucionat arquitectònicament la Part Alta de Tarragona al llarg dels segles? Ara serà més fàcil poder fer aquest viatge gràcies a les reproduccions en tres dimensions aconseguides pel projecte Tarracròpolis, impulsat conjuntament per l'ICAC i el Museu Bíbilc.

Poder conèixer de manera virtual l'evolució històrica i urbanística de la Part Alta de Tarragona a través dels segles, des de l'època romana fins a l'actualitat, passant per l'Edat Mitjana i el Renaixement. Aquest és l'objectiu del projecte Tarracròpolis, impulsat per l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i el Museu Bíblic Tarraconenense

És en el marc d'aquest projecte que aquest dimarts s'han publicat a la web de l'ICAC i a la plataforma especialitzada en reproduccions 3D Sketchfab 24 noves reconstruccions. Aquestes corresponen tant a reproduccions arquitectòniques de l'entorn de la catedral i el Museu Bíblic com a inscripcions d'època romana, medieval i moderna.

En la següent fase del projecte, aquestes reproduccions passaran a donar suport a la propera habilitació d'un espai d'interpretació permanent a les instal·lacions del Museu Bíblic, que permetrà al visitant una nova visió de l'espai i dels elements que el conformen.

Està previst que la nova museïtzació de l'equipament situat al carrer de les Coques s'inauguri oficialment el proper 14 de desembre.