×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Desallotgen els ocupes del Rancho Grande al Serrallo

L'Ajuntament de Tarragona ha desallotjat i tapiat els 15 pisos ocupats que tenien la llum punxada de l'edifici de Rancho Grande del Serrallo. Des del consistori asseguren que calia actuar perquè era un problema enquistat i que posava en perill la seguretat ciutadana. Les famílies que han estat desallotjades, serveis socials els ha ofert un pla de xoc.

A les 7 del matí s’ha iniciat l’operatiu policial coordinat per la Guardia Urbana de Tarragona per desallotjar els pisos ocupats de l’edifici de Sant Andreu, més conegut com a Rancho Grande, al barri del Serrallo. L’operació la va requerir fa temps l’Ajuntament de Tarragona i ha estat autoritzada pel jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona.

Rancho Grande, un problema amb les ocupacions il·legals des del 2013

A l’operatiu hi han participat 110 agents, 70 d’ells de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra. Des del consistori asseguren que tot s’ha desenvolupat de manera pacífica, sense cap incident i a les 9 del matí sortien per la porta de l’edifici els últims ocupes.

En una inspecció de fa setmanes el consistori tarragoní va detectar que 22 pisos tenien la llum punxada. En quatre immobles els ocupants, ex tutelats de la Generalitat, ja van marxar el passat 11 de juliol. I en tres pisos han regularitzat la seva situació. D’aquesta manera s’han desallotjat  15 pisos on hi vivien 34 persones. Aquest edifici està format per un total de 35 immobles, la resta o estan regularitzats o no hi havia ocupes.

sasa

Una vegada sense ocupants l’arquitecte municipal ha fet una revisió dels immobles i els serveis de neteja i de la brigada han intervingut tapiant portes i finestres de tots els pisos on s’ha intervingut. També s’ha canviat la porta de l’entrada amb una nova clau. A banda, Endesa ja ha retirat tots els comptadors punxats.

Des de l’equip de govern asseguren que posen fi a un problema que consideraven enquistat. Feia setmanes que el consistori avisava i negociava amb els ocupes perquè regularitzessin la seva situació.

Sense voler fer declaracions davant de càmera, els veïns de la zona es mostraven satisfets per l’operatiu, asseguren que feia massa que s’arrossegava aquest problema que en molts casos generava problemes de convivència.

Els serveis socials municipals s’han posat a disposició de les famílies desallotjades perquè aquests primers dies tinguin recursos. Tot i això l’Ajuntament de Tarragona insta a les altres administracions i als bancs perquè facilitin l’accés a l’habitatge.