Front comú dels grups municipals de l’Ajuntament per tenir més recursos contra la COVID-19

Reclamen utilitzar el seu romanent de tresoreria i contractar els efectius necessaris per fer-ho. Així ho han demanat en un plenari on s’ha aprovat un modificatiu de crèdit de 600.000 euros.

La unitat de tots els grups s’ha fet palesa a través d’una declaració institucional en la que han reclamat a l’estat que el consistori pugui mobilitzar tot el superàvit de l’any passat per dedicar-lo a polítiques que garanteixin el bon funcionament dels serveis públics i a ajudar tant a les persones com als negocis que més ho necessitin i no haver de destinar aquest romanent només a la reducció del deute.

També demanen possibilitar la contractació de treballadors necessària, sobretot en l’àmbit dels serveis socials on es preveu contractar fins a 16 persones, i que es garanteixin les aportacions previstes per altres administracions.

Ha estat en un plenari on s’han aprovat les aportacions econòmiques necessàries per a engegar diverses actuacions per a fer front a la pandèmia. Ha estat a través d’un modificatiu de crèdit pel qual es plantegen 300.000 euros destinats a ajudes al sector comercial i 108.000 per accions directes derivades de la pandèmia com la compra de materials, tant de protecció com d’informàtics dedicats al teletreball entre d’altres. També 100.000 euros per a l’estímul de les activitats culturals o 50.000 per a la fumigació d’espais.

TOTS D'ACORD EXCEPTE EL PP

Una sèrie d’accions que han comptat amb el suport de tots els grups excepte el Partit Popular que s’ha abstingut. Des del govern s’han qualificat aquestes mesures de primer pas tant per a fer font a l’emergència abans de començar a plantejar mesures per a la reconstrucció econòmica necessària a partir d’ara.

Des de gran part de l’oposició s’ha ofert el seu suport al govern però s’ha demanat que s’escolti als diferents sectors per a adequar aquestes ajudes a les seves necessitats.

QUEIXES DELS SINDICATS

També han traslladat al govern el malestar dels sindicats dels treballadors municipals respecte al que qualifiquen de manca d’informació i de recepció de  materials de protecció per fer front a la pandèmia. Des del govern han reconegut que es treballa per a una millor informació al respecte i han posat de manifest la dificultat que tenen els ens locals per a accedir a la compra d’aquests materials.