Els primers opuscles donen el tret de sortida a la Setmana Santa tarragonina

Tarragona ja ha entrat de ple en el cicle de la Setmana Santa de la ciutat. Aquest cap de setmana ha estat el torn per a la presentació dels primers opuscles.

El ritual de la Setmana Santa de Tarragona ja ha engegat els seus motors per a acollir els centenars d'actes relacionats amb la celebració i que culminaran el proper 10 d'abril, Divendres Sant, amb la Professó del Sant Enterrament.

Després de la presentació del cartell la setmana passada, divendres va ser el torn del primer dels opuscles, com és tradicional, el de l'Associació d'Agrupacions de Setmana Santa. El llibre, que va ser presentat per la col·laboradora de TAC12 Aina Mallol, recull les activitats dutes a terme en el darrer any per l'Associació just a les portes d'una setmana Santa marcada per importants aniversaris d'algunes de les congregacions més destacades de la ciutat.

I un cop presentat l'opuscle general és el torn dels de les diferents agrupacions. El primer d'aquests en presentar-se aquest 2020 ha estat el de la  Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, que va omplir dissabte la seu de la congregació, l'església de Sant Pau. Un llibre presentat per la mestra i historiadora tarragonina Joana Virgili Gasol i en el que destaca un article sobre el quadre que hauria inspirat la imatge del pas de la congregació l'any 1912. L'acte també va comptar amb la participació  dels alumnes de l'aula de música tradicional el Tecler de Tarragona.