La data del ple d'IQOXE es decideix en la junta de portaveus de demà

La junta de portaveus de Tarragona decidirà demà al matí quan se celebra el ple extraordinari per tractar sobre l'accident d'IQOXE i la seguretat a la indústria química si no decideixen postposar-lo per fer una comissió sobre la qüestió.

El PSC posarà damunt la taula la necessitat de crear una comissió per estudiar amb deteniment la qüestió abans de debatre-la al plenari. Lamenten que aquest ple es faci de manera precipitada i sense contingut especialitzat.

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tarragona creu que no és moment de precipitar-se i celebrar un ple extraordinari sense cap documentació ni informe sobre l'accident a IQOXE que es pugui valorar i exposar en la sessió. Creuen que per això és necessària la creació d'una comissió informativa que en parli, escolti experts i estudiï documents abans d'emetre unes conclusions o un dictamen que puguin ser portats a ple.

Per la seva banda, la CUP apunta que el ple s'ha de fer a la tarda per permetre la màxima participació de la ciutadania i afavorir la disponibilitat d'experts ponents.

Des del PSC asseguren que el temps d'un plenari és massa limitat per fer un debat seriós i sincer d'un tema tan important i sensible. Consideren que en l'accident d'Iqoxe, a més, es van donar unes circumstàncies extraordinàries, com la propulsió de metralla a 3 km de l'explosió, que cal valorar amb molt deteniment. Així mateix creuen que cal tenir en compte les conclusions que es puguin derivar de la comissió d'estudi del Parlament sobre la mateixa qüestió.