Salou viu el primer cap de setmana de festa i es prepara per al Cós Blanc més multitudinari

José Corbacho i David Fernández van marcar l'inici oficial de la Festa Major d'Hivern de Salou amb un pregó ple d'humor al Teatre Auditori. Ambdós comediants van repassar la seva vinculació amb el municipi posant atenció en alguns dels seus espais més emblemàtics.

L'acte al TAS també va servir per presentar en societat a les pubilles i hereus d'enguany. Dissabte, la cercavila del seguici festiu va ser el primer acte de cultura popular de la celebració. Una desfilada que va acabar a la Torre Vella on els diferents elements van oferir el seu ball de lluïment.

Bastoners, Morena, diables i gegants van omplir de gresca aquest entorn patrimonial salouenc, on també es va dur a terme la recepció de les entitats i associacions locals per part dels membres de la corporació municipal.

La tercera jornada de la Festa Major d'Hivern de Salou va ser la de la gran Pedalada Popular. Ja són 24 les edicions d'aquest acte festiu en el qual participen grans i petits de tota la localitat. Com també és tradició, els ciclistes van gaudir d'una gran botifarrada popular un cop van acabar la prova.

gegagnts_salou.jpg

Diumenge va ser el dia de la Trobada de Gegants, un dels actes amb més recorregut de la vida festiva de Salou. Enguany, colles vingudes de Tarragona o Vic van acompanyar els gegants locals en un recorregut que va començar i acabar a la plaça de la Pau i va passar per Via Roma i el carrer Barcelona.

La gresca continuarà durant tota la setmana amb concerts, cultura tradicional, actes per a la gent gran o tallers i tindrà el seu clímax amb la celebració del Cós Blanc el cap de setmana que ve. Com és habitual, la desfilada de dissabte a la tarda es podrà seguir en directe per TAC12.