L'OCA Global Salou, tranquil després d'un quart de lliga

Ja ha passat un quart de lliga i l'OCA Global Salou reposa a la zona noble del grup Est de la LEB Plata. Situació molt diferent de la de l'any passat, en què els salouencs van sovintejar tota la temporada les posicions de descens, que es va consumar sobre la pista, però que es va evitar podent comprar una plaça. Un cop passat l'estiu i els primers mesos de competició, el Salou viu molt més tranquil.

Després de set jornades, la meitat de la primera volta, els de Jesús Muñiz porten més victòries que derrotes, amb un balanç de quatre a tres. Són cinquens i tenen dues victòries de marge sobre el play-out i tres sobre el descens directe; un coixí que els permet jugar sense tanta pressió, i això es nota, en una temporada en què l'objectiu torna a ser la salvació.

TOURMALET QUASI COMPLETAT

I el millor de tot plegat és que els de blau ja han jugat contra tres dels quatre rivals que tenen per davant: dues derrotes i una victòria és el balanç d'aquests enfrontaments de molta exigència davant conjunts que anhelen pujar a LEB Or. El triomf va ser contra el Prat, a casa, amb un partit excel·lent en molts aspectes en el qual el tercer quart va ser essencial per escapar-se i guanyar de sis.

Pel que fa a les derrotes, aquestes han estat contra els dos primers classificats. A la pista del líder, el Benicarló, que ho ha guanyat tot, el Salou va lluitar fins que va poder. Va començar l'últim quart un punt per sobre, però els castellonencs van prémer l'accelerador i van mostrar perquè continuen invictes. El del Cartagena, segon classificat amb sis victòries i una derrota, és l'únic d'aquests duels en què els salouencs no han tingut massa opcions de guanyar.

Sigui com sigui, l'inici de temporada és esperançador, perquè els de Jesús Muñiz ja han quasi complert el seu propi Tourmalet i ara toca veure's les cares amb els rivals del seu nivell. I ho faran immersos en una clara línia ascendent.