Salou amplia la neteja mentre prepara la licitació del nou contracte

Salou ha decidit ampliar el servei de neteja del municipi i de recollida de residus. Una decisió que es pren en plena temporada turística, quan hi ha molta més població. És una solució transitòria a l'espera que es pugui adjudicar la nova concessió que ha de resoldre els problemes que presenta aquest servei.

Els canvis afecten la neteja viària, la recollida selectiva de residus i voluminosos i la neteja de les platges per enguany i per al 2023. L'Ajuntament ha efectuat la tercera modificació del contracte per incorporar 80.000 euros aquest 2022 i 189.000 el 2023 amb l'objectiu de millorar el servei.

S'incorporarà un reforç en el servei de neteja viària amb més prestacions i freqüències. En principi, serà ja la darrera ampliació d'aquest contracte de neteja que es va firmar el 2016 perquè el consistori ja treballa en la nova licitació del servei. S'estima que si ara el pressupost és d'una mica més de 4 milions d'euros, en un futur s'enfili fins als 7 milions.

El nou contracte incorporarà ja una sèrie de millores per complir amb la normativa europea i les mancances que s'han detectat fins ara. El govern espera que aquest estiu es pugui licitar el nou contracte amb la intenció que la nova empresa ja pugui operar de cara al primer semestre del 2023.