×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'arribada dels 6 milions dels Next Generation a Salou és imminent

En qüestió de dies, Salou rebrà els 6 milions d'euros provinents dels Next Generation per a la transformació turística del municipi cap a un model de ciutat més sostenible. Tot i l'arribada dels diners, la majoria de projectes començaran a caminar ja després de l'estiu. Un dels punts estrella és la segona fase de remodelació del carrer Carles Buïgas, però se n'ha parlat al ple municipal d'aquest abril per referir-se als tres aparcaments dissuasius que es construiran.

Ho ha preguntat el grup de Ciutadans davant la saturació de vehicles privats que va patir Salou l'estiu passat i també aquesta Setmana Santa a causa de l'augment del visitant de proximitat. El govern dubta que abans de l'estiu hi hagi temps per desenvolupar les noves àrees d'aparcament, però afirma que es treballarà per crear més places de forma provisional. 

L'actuació més imminent, mitjançant els Next Generation, passarà per l'ampliació de l'aparcament Pompeu Fabra. En aquest sentit, l'any passat ja es va habilitar una zona d'aparcament a l'avinguda Joan Fuster, però, no va ser suficient per cobrir l'arribada de tots els vehicles. 

Més enllà d'això, el ple de tràmit d'aquest mes, també ha debatut al voltant del pagament de 600.000 euros del projecte del barranc de Barenys encarregat per l'Ajuntament l'any 2003, que va quedar invalidat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Ciutadans demana reclamar responsabilitats per evitar la despesa d'un projecte que, creuen, que no va servir per a res, mentre que el govern defensa que després va ser utilitzat com a base per a l'Agència Catalana de l'Aigua que, finalment, ha acabat finançant tota la intervenció al barri de la Salut.