Salou estrena un tram del Camí de Ronda amb sis nous miradors

El projecte del Camí de Ronda de Salou es troba ja en la recta final. Podria quedar enllestit a finals d'any o inicis del vinent. De moment, aquest dilluns l'Ajuntament i el Port de Tarragona han inaugurat el tram més llarg que quedava pendent i on s'han instal·lat sis nous miradors. Comprèn l'espai entre la vateria de La Talaia i el Racó de Salou fins al límit de La Pineda; presumeix devistes panoràmiques de l'entorn de la Pedrera.

El Port de Tarragona ha invertit uns 90.000 euros per condicionar un recorregut de poc més d'un quilòmetre que es troba dins dels seus terrenys. També ha instal·lat tanques de seguretat i nova senyalització.

Es construiran dues passarel·les de fusta

camí de ronda

Per completar el Camí de Ronda al terme de Salou només queden pendent dues actuacions. Es tracta d'un pas de 15 metres entre la Cala Morisca i el parc de les Ànimes i un segon d'uns 30 metres a la Penya Tallada. Als dos espais s'hi han d'instal·lar unes passarel·les de fusta que permetin el pas per sobre de les zones rocoses.

L'actuació va a càrrec de l'Estat, que va incorporar una partida de mig milió d'euros als pressupostos d'enguany, i donarà continuïtat ja a tot l'itinerari del Camí de Ronda de Salou.

Llavors serà realitat un projecte que Salou considera estratègic perquè enllaça el patrimoni natural i l'històric, com són els vestigis de la Guerra Civil i el jaciment de La Cella.