Més d'un 80% d'ocupació hotelera aquesta Setmana Santa

Les recepcions dels establiments hotelers de la Costa Daurada ja han rebut els primers visitants d'aquesta campanya de Setmana Santa. S'espera que l'afluència més important de turistes es localitzi entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua, però des del passat divendres ja s'ha vist més activitat que en les setmanes anteriors.

En aquest primer cap de setmana previ a la festivitat, les sensacions del sector són bones. Les reserves estan al 80% de mitjana, tot i que si el temps acompanya, previsiblement s'enfilaran encara més. Alguns indrets fregaran el ple, també gràcies a la celebració en paral·lel d'esdeveniments de caràcter esportiu, que es traduirà en unes 12.000 pernoctacions a la zona.

El portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, creu que això "és fruit que encara hi ha gent susceptible de moure's perquè encara estem amb la ressaca final de la pandèmia".

Per la seva banda, Jaume Orteu, president de l’associació hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, explica que "la zona nord i sud de la Costa Daurada ja estan operant al 100%, tot i que la zona central depèn més del públic internacional i, per tant, la seva obertura serà més gradual amb l'obertura d'aquests mercats".

Majoritàriament, el perfil del visitant d'aquests dies és català i també espanyol, malgrat que alguns arriben del sud de França. A partir de la setmana vinent s'espera que arribi una xifra considerable de públic basc, ja que és aleshores quan aquest comença el seu període vacacional.