Es planta el safrà a la Conca de Barberà

 

És tan delicada que l'excés de pluja pot matar-la, però tan forta que resisteix temperatures extremes, glaçades i onades de calor. És una planta i és l'or vermell de la mediterrània. La plantada de safrà ja ha començat a la Conca de Barberà. En tres mesos recolliran els fruits.

 

Montblanc i Santa Coloma de Queralt s'han tornat a unit per plantar safrà. Els dos municipis tenen tradició safranera, i enguany han repetit per segona vegada la plantada conjunta a Santa Coloma.
L'objectiu és promocionar aquest producte i també les fires que es fan al novembre per posar-lo en valor: Safrània a Montblanc i Som Terra de Safrà a Santa Coloma.
La plantada de safrà ha servit per donar el tret de sortida al calendari d'activitats conjuntes. Es planta ara a l'estiu, i els brins es recullen al novembre, quan arriba el fred. Hi ha participat gent de totes les edats interessats en aquest apreciat producte que cada vegada té més seguidors. I és tant fàcil com agafar una aixada, fer un solc al terra i plantar els bulbs, un al costat de l'altra.
La Conca de Barberà havia sigut una zona històricament productora de safrà. De fet, era un dels indrets de producció més importants d'Europa, on es marcava el preu de venda.

Canvia't al 39 a la TDT