Montblanc comença a recuperar l'església de Prenafeta cinc anys després de comprar-la

Recta final de les excavacions a l'església de Sant Salvador, situada al poble vell de Prenafeta. L'Ajuntament de Montblanc va comprar aquest indret fa cinc anys, però encara no s'hi havia fet cap actuació.

Ara, gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de 35.000 euros, s'han pogut tirar endavant els primers treballs d'excavació.

Els treballs han permès deixar al descobert tota l'estructura de l'església, sobretot l'absis, que estava plena de runa i munts de pedra.

Prenafeta

En el procés d'excavació s'ha trobat una sitja, poc habitual en esglésies d'aquest tipus. Durant les últimes dues setmanes, la feina dels arqueòlegs ha servit, també, per poder identificar tota l'estructura de la construcció, datada del segle XII.

Amb les excavacions fetes, l'objectiu de l'Ajuntament és consolidar l'estructura de l'edifici per després poder-lo restaurar i fer-lo accessible a la ciutadania. L'Ajuntament va catalogar l'església vella de Sant Salvador de Prenafeta com a bé cultural d'interès local l'any 2021.