La gestió del patrimoni de Montblanc tensa el ple d'ordenances

La gestió del patrimoni va tornar a ser el principal tema de confrontació del ple de l'Ajuntament de Montblanc. L'actual alcalde, Oriol Pallissó, i l'anterior, Josep Andreu, van evidenciar les diferències polítiques i que les ferides pel divorci encara no han cicatritzat.

El punt de partida del debat era una qüestió formal: demanar la cessió de l'antiga església de Sant Francesc a la Generalitat per 75 anys i no per 30 com es va sol·licitar el passat mes de març. Aquest canvi hauria de permetre acollir-se a la subvenció del 2% cultural de l'Estat i a un ajut del Ministeri d'Indústria per modernitzar el recinte.

Des de l'oposició, però, Montblanc Progressa va posar en dubte que l'administració catalana accepti la petició i tem que aquests diners no arribin i l'Ajuntament no pugui afrontar la millora de l'antiga església. Pensen que el Palau del Castlà i la Torre de Poblet sí que s'adequaven a les subvencions.

IBI CONGELAT PER A LA CIUTADANIA I 5% MÉS PER LA BROSSA

Aquest punt o el ritme d'implantació del polígon Logístic van derivar en retrets creuats entre el govern i el principal partit de l'oposició. Menys debat va provocar l'aprovació de les ordenances fiscals. L'oposició de Montblanc Progressa i PSC es van abstenir, però es van mostrar "parcialment satisfets" perquè els impostos es mantindran congelats. Haurien desitjat una lleu rebaixa de l'IBI i volien forçar una pujada de la taxa de la brossa d'un 2,5% i no d'un 5% com serà. La resta de taxes municipals incrementaran un 3%.

RESPOSTA A LES DECLARACIONS DE L'ALCALDE A TAC12

En el marc del ple d'aquest dilluns, Josep Andreu va voler respondre les declaracions que el batlle montblanquí va pronunciar en l'entrevista del programa Saló de Plens de Tac12. El regidor de Montblanc Progressa va recriminar a Oriol Pallissó que no és ell qui ha d'indicar quan hauria de plegar de l'Ajuntament.