El millor any turístic a Montblanc des del 2018

L'Oficina de Turisme de Montblanc va acomiadar el 2022 amb gairebé 14.400 consultes a les seves instal·lacions, un miler més que el 2019. Això significa que el fluix de clients, 36.500, és major al registrat el darrer cop que el municipi va treballar sense l'afectació de la COVID.

Els mesos amb més activitat van ser l'octubre i arran de Clickània. Tot seguit, l'abril, amb la Setmana Santa i la Setmana Medieval. Tanca el "podi" l'agost. Malgrat la suspensió de Brickània, la recuperació de la Setmana Medieval a ple rendiment és una de les claus en l'increment de les xifres acumulades a l'oficina de la vila ducal, també Terrània i l'agenda de #Safrània365. 

Per ubicar un any lleugerament millor que el darrer cal remuntar-se al 2018. Mentre que durant la pandèmia els visitants majoritaris van ser de proximitat, ara el percentatge cau fins al 65%, 15 punts per sota que l'exercici passat. Puja, mentrestant, la presència de turistes d'Espanya. El client estranger més habitual és el francès, pròxim al 7% del total. I augmenta la presència generalitzada de turistes de fora de l'àmbit estatal.

Un 2022 en què van reactivar-se les visites a la muralla ja realitzades durant els estius del 17, 18 i 19; també van encetar-se noves visites autoguiades per a famílies que viatgen amb infants. A banda, els guies van acompanyar més de 6.000 persones