La Conca posa en marxa la primera Agència Comarcal d'Energia de la demarcació

Fomentar polítiques d'estalvi i d'eficiència energètica dels municipis és l'objectiu de la nova Agència Comarcal d'Energia de la Conca de Barberà. Es tracta d'un organisme pioner a la demarcació que neix en un moment clau per a la comarca, com saben, en ple debat del model energètic després de l'anunci de possibles nous parcs d'energia solar i eòlica.

La Conca de Barberà és la primera comarca tarragonina que posa en marxa una agència comarcal de l'energia. S'estrenava aquest dimarts en un acte a Concactiva, l'organisme que l'acollirà. L'agència té com a objectiu potenciar la millora de les polítiques d'estalvi i eficiència energètica dels municipis de la comarca, a més de donar suport a la gestió energètica dels municipis adherits, que de moment són un total de 14, entre ells Montblanc i l'Espluga.

Entre les primeres accions que es volen dur a terme, destaca establir un protocol i un pla per a la pobresa energètica i promoure una Taula Comarcal de l'Energia per a debatre quin han de ser el model energètic de la Conca. També, com a primera acció s'analitzaran les factures energètiques dels ajuntaments per començar a establir mesures d'estalvi.

La Conca és pionera en implantar aquest servei a les comarques de Tarragona, que ajudarà als municipis a ser més sostenibles. Asseguren que serà una eina útil per buscar energies alternatives i establir un model comú a tota la comarca.

L'agència comarcal de l'energia de la Conca de Barberà es va presentar en una sala d'actes de Concactiva que es va quedar petita. Es van fer diverses ponències, entre elles la del meteoròleg Francesc Mauri o dels responsables de l'Agència Local de l'Energia d'Osona, en la qual la Conca s'ha emmirallat.