Som Espluga crearia una comunitat energètica i un parc solar

L’energia verda i la sostenibilitat és punts forts del projecte de Som Espluga. El partit de Josep Maria Vidal ressalta el pas endavant que s'ha fet en l'actual mandat amb la posada en marxa de les plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal i a l'Escola Martí Poch. Ara, proposen crear una comunitat energètica local on l'Ajuntament, empreses i famílies es puguin agrupar per compartir l'energia generada per les plaques solars.

La iniciativa permetria aprofitar tota l'electricitat generada i, alhora, assolir un preu més just de l'energia. En aquesta línia, Som Espluga també es compromet a treballar per crear una planta fotovoltaica pública per abastir la futura comunitat energètica.

Des de l'Ajuntament i al costat de l'Energètica de Catalunya, la nova empresa pública de la Generalitat, construirien un parc d'energia solar amb la intenció de cobrir la demanda de tot el municipi. A més, els d'Esquerra també preveuen continuar instal·lant fotovoltaica en edificis públics. D'altra banda, aposten per continuar renovant el sistema LED de l’enllumenat públic, que en el darrer mandat ha arribat fins al 55% del total.