L'Espluga congelarà les taxes per al 2021 i bonificarà la instal·lació d'energies renovables

L'Ajuntament de l'Espluga congelarà les taxes i impostos de cara al 2021 com a mesura econòmica per ajudar les famílies en aquesta nova crisi. També es bonificarà la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic o d'energia solar per fomentar les renovables. Són dues de les principals novetats de les ordenances fiscals que s'aprovaran al ple de dijous.

En paral·lel, les ordenances també preveuen mesures per impulsar les energies renovables. Es bonificarà durant 5 anys un 50% de l'IBI per a qui instal·li sistemes d'energia solar. També es bonificarà fins al 95% de l'impost sobre construccions, l'ICIO. A més a més, es mantindran les bonificacions d'un 90% de l'ICIO per les millores en accessibilitat i habitabilitat dels immobles amb persones amb discapacitat física o majors de 65 anys.

La Llar d'Infants Municipal incorpora una tarifa només matinal

El govern també inclou un nou servei només matinal a la Llar d'Infants Municipal, ja que fins ara només s'oferia una tarifa per tot el dia. La regidora d'Educació ha remarcat que és una nova aposta per l'equipament públic, després de les millores en l'edifici d'aquest estiu, perquè flexibilitzant els horaris es dona més marge a les famílies.

Finalment, les noves ordenances preveuen un canvi en la taxa de brosses dels allotjaments turístics que inclou una part variable en funció de les places de l'establiment. Pel que fa a la taxa de les terrasses de bars i restaurants, el govern assegura que no cobrarà els imports mentre els negocis continuïn tancats.