Descobreixen un possible centre d'explotació vinícola romà al Mas dels Frares

Troben restes d'un magatzem agrícola d'època romana amb grans tenalles, probablement per la fermentació del vi, a la vil·la romana del Mas dels Frares. La recerca de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) a la vil·la romana pretén conèixer la realitat arqueològica d'aquest territori de Tarraco i confirmar si ja es produïa vi a l'emplaçament on ara es formen els futurs enòlegs. La URV, l'ICAC i l'Ajuntament de Constantí engeguen aquest projecte integral de recuperació patrimonial a la zona amb tres excavacions arqueològiques al sector oriental de la vil·la. Amb aquestes últimes investigacions han descobert la gran magnitud de la superfície.

Als finals dels 80, amb la plantació de vinyes de la URV, es van fer les primeres troballes. Actualment han trobat unes termes, on hi havia piscines d'aigua calenta i freda, restes d'un magatzem agrícola d'època romana, ceràmica i material constructiu.

Fins al pròxim 30 de juliol 12 persones estaran treballant-hi. A partir d'ara, volen agafar mostres orgàniques per saber com era la producció de vi. Cara l'any 2025 es podrà saber l'estratègia patrimonial i la conservació de les restes per si la zona pogués ser museística.