Música, màgia i ballet, la recepta cultural d'aquest cap de setmana

Les propostes culturals d'aquest cap de setmana incorporen propostes clàssiques nadalenques, música, màgia, i també solidaritat.

EL TRENCANOUS (Ballet Clàssic). Valls. Centre Cultural. Divendres (20 h) / Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (18 h)

Cap de setmana amb dues oportunitats per veure un dels ballets imprescindibles del compositor rus Txaikovski. El Ballet Clàssic presenta El Trencanous a Valls i Tarragona. Una producció clàssica amb elements escenogràfics realistes, vestuari enlluernador, accessoris elaborats amb sumptuosos detalls i una gamma de melodies encantadores que conformen aquesta gran obra. Un elenc d’artistes format per nou nacionalitats, donen cos i ànima a aquesta genial i irresistible producció clàssica. Una experiència emocionant i inoblidable amb coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov.

STRAFALARI (MAG LARI). Teatre Tarragona. Dissabte (21 h)

Espai per a la màgia a Tarragona. Hi torna el Mag Lari amb nova proposta, Strafalari. Un nou espectacle de màgia, al més pur estil Las Vegas, carregat de participació i grans il·lusions que et farà passar l’estona volant. Després de tants anys sobre l’escenari, arriba el Mag Lari més estrafolari que mai!.

INSTRUCCIONS PER FER-SE FEIXISTA. Tarragona. Sala Trono. Diumenge (18 h)

I ara: teatre. La Trono presenta un assaig de Michaela Murgia que és tota una provocació. Un text ple d’ironia sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats. Mercè Arànega es posa a la pell, el pensament i la denúncia d’aquesta escriptora i activista italiana amb una gran projecció pública al seu país per convertir-se en la protagonista d’un monòleg que denuncia l’actual onada de feixisme arreu d’Europa i la resta del món.

MISHIMA. Tarragona. Sala Zero. Dissabte (21 h)

Passem a les propostes musicals. De forma sorprenent i inesperada, Mishima ha presentat el primer videoclip del seu darrer disc L'aigua clara un any i mig després de la publicació del treball. Paral·lelament, també ha anunciat nous concerts per a Nadal. La petita gira de sis dates farà parada a la Sala Zero de Tarragona.

LA COSINA. Tarragona. Capsa de Música. Diumenge (19 h)

Després d’haver estat l’acordionista de Roba Estesa, Clara Colom lidera La Cosina i presenta el seu primer disc, Hores vinguin. El treball ofereix una barreja de ritmes d’arrel amb lletres desenfadades i un directe festiu i compromès. El concert, a la Capsa de Música, s’inclou dins del cicle Circuit Folc 2023.

TOMATITO. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20 h)

I acabem a Vila-seca perquè a l’Auditori hi torna la gala solidària en benefici de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia. Una Gala Benèfica que comptarà enguany amb una de les figures més importants de la música flamenca. Tomatito és un guitarrista de referència, que va acompanyar durant molts anys al mític Camarón de la Isla.