Culminen la restauració del temple modernista de Vistabella

La demarcació de Tarragona recupera pel catàleg de béns patrimonials modernistes un tresor de Jujol. Parlem de l'església del Sagrat Cor de Vistabella. Coincidint amb el centenari de la seva construcció original, pren nova vida després de 15 anys de reformes. Es dedicarà al culte, però també serà un espai cultural.

L’església del Sagrat Cor de Vistabella ha recuperat la seva esplendor. Els 150 veïns d’aquest nucli de la Secuita tornen a gaudir de la joia modernista de Jujol que, ara fa un segle, van aixecar amb el seu esforç i que ara han rehabilitat culminant un procés llarg que es va engegar l’any 2008.

Bona part dels treballs de rehabilitació els han dut a terme artesans del municipi. Les obres de restauració, realitzades en tres fases, s’han enfilat fins al milió d’euros. En el finançament hi han participat també la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat. El gruix dels treballs està enllestit, però queda encara un petit detall per completar-los.

L’estrena de la renovada església jujoliana coincideix amb la celebració del centenari de la seva construcció. El temple es dedicarà al culte però també acollirà activitat cultural.