El Mercadal, a l'expectativa de l'últim cara a cara entre Vella i Vilafranca

Com cada primer cap de setmana d'octubre dels anys imparells, és a dir, que no hi ha Concurs de Castells, la plaça del Mercadal de Reus tornarà a ser l'epicentre del món casteller.

I ho farà, un cop més, esperant castells de nou i de Gamma Extra per part de les cinc colles participants, entre elles la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, que es veuran les cares a plaça per darrera vegada aquesta temporada.

QUIN SERÀ EL CASTELL INÈDIT DE LA VELLA?

Pel que fa als vallencs, s'espera que intentin fer un pas més en forma de castell inèdit, o com a mínim no descarregat encara aquesta temporada, abans de centrar ja tots els seus esforços en la diada de Santa Úrsula. Així les coses, el 2d8sf és una de les opcions que els de Manel Urbano podrien ensenyar aquest dissabte, després que quedés només en carregat per Sant Fèlix. Tot i això, no es descarta alguna altra carta per part dels rosats, que també podrien portar el seu buc insígnia d'enguany, el 4d9fp, a més d'intentar el pd8fm després dels canvis obligats per les lesions.

ELS VERDS BUSQUEN EL CASTELL TOTAL

Al seu costat, els Castellers de Vilafranca volen posar a prova la seva recuperació després de la caiguda amb nefastes conseqüències del 3d10fm a Tarragona. En aquest sentit, les darreres proves dels verds han anat encarades a poder trobar l'encaix necessari per poder estrenar a plaça el 4d9sf, castell que ja voldrien haver intentat amb anterioritat. El 2d9fm o el pd8fm podrien ser els altres castells de gamma extra dels vilafranquins.

LA JOVE, UNA INCÒGNITA

I una de les incògnites d'aquest Mercadal és saber fins on pot arribar la Jove de Tarragona després d'una Santa Tecla bona pel que fa a resultats, però per sota de les expectatives liles. Així, els tarragonins tenen com a base els dos castells de nou bàsics, amb l'espera de saber quin pot ser el tercer castell a la plaça reusenca.

ELS GAPGROSSOS VOLEN MANILLES

I qui també podria provar la Gamma Extra a Reus són els Capgrossos de Mataró, que volen fer el segon assalt de la temporada al 2d9fm, després d'intentar-lo ja a Les Santes al mes de juliol. Per la seva banda, els locals Xiquets de Reus tornen a tenir en els castells de nou, sobretot el 3d9f, el seu gran objectiu aquest dissabte.

EN DIRECTE A TAC12

Una diada que començarà a les cinc de la tarda i que, des de cinc minuts abans, es podrà seguir en directe a través de TAC12.