Vilanova marca l'inici del tram principal de la temporada castellera

La diada de la Festa Major de les Neus a Vilanova i la Geltrú aquest dissabte tornarà a marcar l'inici dels plats forts de la temporada castellera, i ho farà amb el cartell estrenat l'any passat, quan la Joves de Valls es va unir a la Jove de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els locals, Bordegassos de Vilanova.

JOVES I JOVE BUSQUEN LA TRIPLETA

Uns vallencs que volen fer un pas més a Vilanova a només quatre dies de la segona actuació de la temporada a la plaça del Blat, la de Firagost. A la capital del Garraf, el gran objectiu dels vermells serà poder descarregar el primer 4d9f de la temporada, sumant-lo als ja més que assumits enguany 3d9f i 5d8. D'aquesta manera, volen completar el programa que van haver de deixar a mitges per Sant Joan abans d'encara les grans cites del mes d'agost.

I amb el mateix objectiu que els vallencs, signar la primera tripleta màgica de temporada, arriba a la cita la Jove de Tarragona. Ho fa però amb menys bagatge amb el 3d9f i el 5d8 que la Joves, ja que només ha aconseguit descarregar-los una vegada enguany. El gran objectiu, repetir l'estrena del 4d9f que ja van dur a terme l'any passat a la plaça de la Vila vilanovina.

GAMMA EXTRA VERDA

Una diada de Vilanova que està a l'espera de saber quin serà el programa dels Castellers de Vilafranca que, en un principi, hi volien tornar a portar el castell de deu. Tot i això, caldrà veure com ha afectat el calendari verd el retard que duen amb el 2d9 emmanillat, que no van poder descarregar ni a Altafulla ni a Mataró.

La diada la completaran uns Bordegassos de Vilanova que hi podrien intentar el primer castell de vuit del curs.

CASTELLS DE NOU A VILA-SECA I VILALLONGA

Un cap de setmana que també podria veure castells de nou o superiors en diades com la de Vila-seca d'aquest dissabte, amb la Colla Vella i els Xiquets de Tarragona o la de diumenge a Vilallonga, on els rosats compartiran plaça amb la Jove de Tarragona.