La inflació frena els pronòstics del sector turístic

El 2023 tampoc serà l'any de la recuperació completa de les dades prepandèmiques per al sector turístic. Després d'un inici fluix del segon semestre de l'any, rebaixa les expectatives i s'emmiralla en el 2022 més que en el 2019.

Els hotels de la Costa Daurada esperen tenir una ocupació mitjana d'entre el 80 i el 90% amb pics puntuals. Tot i que no s'hagin complert els bons pronòstics motivats per una primera meitat de l'any molt bona, el sector celebra haver recuperat del tot el client de les illes britàniques.

La inflació està afectant el turista nacional, que opta per estades més curtes. Tampoc acaba d'arrencar el públic francès i el sector ho atribueix a la inestabilitat social que ha viscut el país durant els darrers mesos. El que ni ha arribat ni se l'espera és el turista rus i ucraïnès, fet que continua marcant la temporada alta.

Turisme pineda juliol 2023 1

La inflació també ha tingut un impacte en la despesa diària dels visitants. Qui ho nota més és la restauracióLa tendència postpandèmica de reservar a última hora dificulta fer previsions per a la resta de temporada alta i inicis de tardor. Tot i això, els agents turístics descarten sorpreses i creuen que tancaran amb dades properes a les del 2022. 

Finalment, consideren que s'ha de remar cap a una destinació desestacionalitzada i de més qualitat perquè no sigui necessari arribar al 100% d'ocupació, tot millorant l'experiència dels visitants.