La canonada principal del CAT ja se supervisa amb la fibra òptica

Dia per a la història del Consorci d'Aigües de Tarragona, el CAT, que ha finalitzat la instal·lació de la fibra òptica a la totalitat dels 82 quilòmetres de la canonada principal.

El sistema de monitoratge és pioner al continent europeu i ja serveix per tenir una radiografia constant de l'estat dels 13.000 tubs que conformen la canonada que recorre la demarcació des de Campredó a Sant Pere i Sant Pau.

El sistema d'auscultació amb fibra òptica dona més tranquil·litat, seguretat i capacitat de planificació al CAT. D'aquesta manera, es podran evitar incidents com el del gener del 2020 i el del desembre del 2021, quan es va trencar part de la canonada.

Canonada principal cat 2023

Paral·lelament a la instal·lació de la fibra, s'ha fet una nova diagnosi amb tecnologia electromagnètica que ha revelat que no s'ha de fer cap intervenció fins a finals d'any. Totes aquestes eines són claus per a la prevenció.

El sistema de fibra, de fet, ja ha evitat un nou trencament a l'Ametlla de Mar, però d'aquí a tres anys es farà una altra diagnosi electromagnètica per corroborar que el sistema funciona de forma òptima.

La instal·lació ha costat set milions d'euros i el CAT espera poder rebre fons dels Next Generation.