Les llistes per a les eleccions generals, oficialitzades

Fins a 16 llistes podran escollir els votants a la demarcació de Tarragona per elegir els representants al Congrés dels Diputats de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. En el cas del Senat, seran menys, 13. I és que avui s'han oficialitzat les llistes que concorren als comicis, de manera que s'han acabat d'aclarir les darreres incògnites.

JORDI SALVADOR LIDERA ERC

Esquerra Republicana va ser la llista més votada ara fa quatre anys, amb dos dels sis diputats. El tarragoní Jordi Salvador i la flixanca Norma Pujol aniran ara de números 1 i 2. Al Senat, qui liderarà els republicans és Jordi Gaseni, exalcalde de l'Ametlla de Mar i president de l'Associació de Municipis per la Independència, amb la ja senadora Laura Castel, tarragonina, com a dos.

VALLE MELLADO S'ESTRENA

El PSC va ser la segona força el 2019, també amb dos diputats. Ara, els socialistes tindran la tarragonina Valle Mellado i el reusenc Andreu Martín al capdavant. Manel de la Vega, primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, té molts números de repetir com a senador. Al seu costat hi serà l'exregidor tarragoní Mario Soler.

JUNTS TIRA D'EXPERIÈNCIA

Mentrestant, l'espai postconvergent tornarà a anar per separat. Junts, que va aconseguir un diputat fa quatre anys, tindrà l'expresident del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, com a cap de llista al Congrés, seguit de l'ebrenca i diputada al Parlament Irene Negre. La llista al Senat té noms destacats, com el de l'exalcalde de Montblanc, Josep Andreu, i Eugeni Sedano, portaveu de la plataforma Mercaderies per l'Interior.

EL PDECAT, DE MÍNIMS

Per la seva banda, el PDeCAT concorre als comicis sota la nova marca Espai CIU i ho farà just d'efectius, perquè només aconsegueix presentar un suplent a la llista del Congrés; una candidatura encapçalada per l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Magí Pallarès, i en la qual Mar Giné, que era alcaldable a Tarragona, anirà de número 3. Al Senat, Espai CIU tan sols és capaç de presentar una candidata: Josepa Loos, lligada de fa anys a l'espai postconvergent.

FÈLIX ALONSO TORNA A PRIMERA LÍNIA

L'últim partit a aconseguir representació el 2019 va ser En Comú Podem, amb un diputat. Ara cal afegir Sumar a la fórmula, tot plegat amb una candidatura liderada per l'exalcalde altafullenc Fèlix Alonso i amb la tarragonina Laura Quiñones com a segona. Al Senat estaran encapçalats per la reusenca Natzaret Troya.

VOX, AMB CÀRRECS ELECTES I EL PP, AMB CARES CONEGUDES

Mentrestant, l'actual diputat al Parlament Sergio Macián de Greef serà el cap de llista de VOX al Congrés, mentre que la del Senat la lidera Tibor Rius, nou regidor a Calafell. Per la seva banda, el PP aposta per fer número 1 l'exportaveu de Ciutadans a Salou Pere Lluís Huguet, amb la regidora tarragonina Elisa Vedrina com a 2. Al Senat, la llista la lidera l'històric Rafa Luna.

PEPA PLANA, LA SORPRESA

Per últim, la CUP és qui presenta una de les sorpreses més curioses. Darrere d'Edgar Fernández, la número 2 a la llista del Congrés serà la vallenca Pepa Plana, pallassa i recentment nomenada Ambaixadora dels Xiquets de Valls. Una CUP no es presenta al Senat.