Les colles vallenques acceleren amb Sant Joan a l'horitzó

A tres setmanes de Sant Joan les dues colles de Valls ja han aconseguit completar el castell de nou pisos i mostren una progressió ben treballada de cara a la primera gran diada de la temporada.

EL 3D9f MÉS MATINER DE LA JOVES

Si la Vella havia descarregat el 4d9f per Sant Isidre, aquest diumenge va ser la Joves qui va donar el pas cap als nou pisos a La Selva del Camp.

Els vermells hi van descarregar el primer 3d9f de la temporada després d'un intent desmuntatdonant un gran salt de qualitat en una temporada en què encara no han estrenat castells de la gamma alta de vuit. Els del carrer d'en Gassó van acompanyar el castell de nou del 4d8, el 5d7 i una altra estrena en forma de pilar de sis, just abans de la seva diada al Pati el pròxim dissabte.

NOVA CLÀSSICA LILA

Al costat dels vallencs, a La Selva la Jove de Tarragona va completar una nova clàssica de vuit, deixant de banda el salt als castells de la gamma alta de vuit com el 2d8f o el 5d8.

CATEDRAL ROSADA

I si la Joves va fer passes endavant amb el castell de nou, la Vella ho va fer descarregant el primer 5d8 de la temporada. Els de Manel Urbano el van completar a la segona ronda de la diada del local dels Castellers de SPiSP. Abans havien descarregat la seva gran estructura en aquest inici de temporada, el 4d8p, que ja han completat en quatre ocasions i que podria ser l'aposta rosada per pujar un pis més el 24 de juny. Més veient el domini que tenen sobre el pd7 folrat, que van descarregar dissabte per tercera vegada.

5d7 DE SPISP

Al costat dels vallencs, els locals Castellers de Sant Pere i Sant Pau van continuar rodant els castells de la gamma alta de set, estrenant aquesta temporada el 5d7. Els van acompanyar dels dos castells de set amb l'agulla amb la mirada posada en la diada de Sant Joan per intentar fer el salt als castells de vuit.

La diada la van completar uns Xiquets de Reus que van tenir en el 3d8 el seu millor castell.