Boira reclama generositat per no bloquejar el Corredor Mediterrani

El responsable del desplegament del Corredor Mediterrani reclama al territori que les batalles de campanar no bloquegin la implantació de la infraestructura. Josep Vicent Boira admet que la millora dels pas dels trens pel Camp de Tarragona ha d'estar sobre la taula, però que la prioritat passa per completar el corredor el 2030. Abans, de cara al 2025, Tarragona ja estarà connectada a l'ample internacional.

En la seva ponència al cicle Bon dia Tarragona de la Cambra de Comerç, Boira ha demanat als agents del territori que tinguin una visió general del Corredor. Una petició a la qual han respost, en el torn de preguntes, els governs de Tarragona i Vila-seca. Per un costat, el regidor d'Urbanisme, Xavier Puig, li ha recordat que la seguretat i salut de la ciutadania ha de ser també un objectiu local, fent referència a la necessitar d'allunyar el pas de les mercaderies dels nuclis de població. Al seu temps, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha expressat que "la generositat també té un límit" i ressalta que les solucions s'han de poder trobar entre tots. 

ALERTEN DE LA SATURACIÓ DE LA VIA

Des del Camp de Tarragona hi ha consens en el fet que els trens de passatgers han de passar pels nuclis de població i que els de mercaderies, amb algunes càrregues perilloses, no transitin per la costa, sinó més allunyats de les ciutats. Tot i això, a mitjà termini, mentre no s'executi una futura alternativa del traçat ferroviari, alerten que passarà tot el contrari amb el tercer fil que s'ha implantat. Des de la plataforma Mercaderies per l'Interior asseguren que la via convencional estarà encara més saturada. 

Josep Vicent Boira demana no generar alarma perquè assegura que el Corredor en si mateix no és un perill i que la intenció, en qualsevol cas, és consensuar per on han de passar les vies en un futur. Ni confirma ni descarta, per exemple, la possibilitat de passar per Picamoixons amb el nou ramal que està en estudi. L'Ajuntament de Valls s'hi oposa i Boira tan sols recorda que és una alternativa més.