Obren un expedient a Repsol per un pic de benzè a Constantí

 

El Departament d'Acció Climàtica ha obert un expedient informatiu a Repsol per un episodi de contaminació el passat dissabte 8 d'octubre. Aquell dia a Constantí es va registrar una alta concentració de benzè arran d'una fuita de nafta. El pic va arribar als 200 micrograms quan, per llei, la mitjana anual es fixa en tan sols en 5 micrograms.

Durant la jornada també es van registrar puntes de 139,9 i de 44,8 micrograms, a més d'una mitjana diària de 24,29. Són dades de Constantí registrades pel dispositiu de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat.

L'episodi coincideix amb la parada de Repsol a la planta del polígon nord, però no va ser produït pels treballs d'aquell dia, segons explica l'empresa. Tot i això, la fuita va ser més difícil de contenir perquè les plantes de tractament d'aigua estaven massa plenes a causa de les tasques de neteja de la parada i per les pluges recents. Això explicaria, alhora, la presència de benzè superior a la mitjana durant la primera quinzena d'octubre amb concentracions mitjanes superiors a 4 micrograms la majoria dels dies.