Catalunya es posiciona per atreure més congressistes europeus

El Centre de Convencions de PortAventura acull el Meet Catalunya, una jornada que aplega gairebé un centenar d'empreses catalanes i més de 60 operadors turístics de 14 països europeus. Organitzat per Catalunya Convention Bureau i l'Agència Catalana de Turisme, l'esdeveniment se centra en el turisme de congressos i convencions; aquest tipus de visitants ajuden a diversificar el turisme i a desestacionalitzar-lo, ja que molts d'ells arriben en temporada baixa.

Espais com el Meet Catalunya ajuden a promocionar indrets adequats per a congressos de casa nostra. Una vintena de les empreses que s'hi promocionen són del Camp de Tarragona, un territori amb molts aspectes ideals per al turisme de reunions.

Operadors estrangers i empreses catalanes es troben durant 15 minuts, de forma rotativa, per vendre's; és tan sols un primer contacte per captar l'atenció. Catalunya i el Camp de Tarragona són indrets molt cridaners per a congressistes d'arreu del continent, ja que tenen molts atractius fora de la feina.

De moment, fins al juliol, Catalunya ha facturat uns 900 milions d'euros provinents del turisme de reunions; a final d'any s'espera assolir xifres semblants al 2019, quan es van facturar 1.700 milions.