Arriben més visitants que el 2019, però fan estades més curtes

Aquest estiu ens han visitat més persones, però han passat menys dies a casa nostra. Es veu clarament amb l'última publicació de conjuntura hotelera publicada per l'Institut Nacional d'Estadística. El juliol s'ha tancat amb més visitants que el mateix mes del 2019, abans de la pandèmia. A la Costa Daurada s'han allotjat en hotels 464.000 turistes, gairebé un 11% més que fa 3 anys.

Més turistes, però en canvi, menys pernoctacions. En general, a la Costa Daurada, han caigut un 3%, a Salou baixen més d'un 7%, mentre que en el cas de la ciutat de Tarragona creixen un 19%. En termes generals, l'estada mitjana al juliol s'ha reduït respecte al 2019. Ha passat de 4,34 dies a 3,8. La diferència sembla petita, però ha provocat que, tot i haver-hi més turistes, s'hagin sumat 55.000 pernoctacions menys a la Costa Daurada.

VACANCES MÉS CURTES

Pantalla ocupació

Resum de les dades del juliol per zona turística i per destinació.

En grans trets, es pot explicar pels efectes de la inflació, retallar els dies de vacances per gastar menys, i un altre factor important és que el visitant nacional, que fa estades més curtes, ha guanyat pes, en detriment de l'estranger. Al Camp de Tarragona el mercat interior ha crescut un 30%, mentre que l'internacional ha baixat un 16%, sempre comparant-nos amb el 2019.   

SALOU MILLORA EL 2019

Salou continua sent el principal pol d'atracció de casa nostra. Concentra més de la meitat dels visitants i també ha tancat un juliol millor que el del 2019, pel que fa al nombre de turistes, i això que no es compta amb els russos. El visitant estranger és majoritari, però per poc, ja que representa una mica més del 51%. L'ocupació hotelera durant el juliol s'ha enfilat per sobre del 80% i es calcula que l'hostaleria dona feina a prop de 4.000 persones.

Les xifres, fins ara, són bones, tant o més que el 2019. Caldrà veure però sí els beneficis per al sector són els mateixos. Els visitants han gastat una mica més perquè la tarifa mitjana per dormir a la Costa Daurada durant el juliol ha pujat un 13% respecte a l'any passat i s'ha situat al voltant dels 115 euros. La qüestió és si això compensa l'increment de costos dels allotjaments.