La Fundació Pere Tarrés incrementa les beques per a activitats de lleure

La situació econòmica i social derivada de la pandèmia i el conflicte d’Ucraïna ha incrementat el risc d’exclusió social de moltes famílies. Aquesta és la percepció que té la Fundació Pere Tarrés, raó per la qual ha reforçat la campanya “Cap infant sense colònies”, en què ofereix beques a joves i infants en risc de vulnerabilitat. Només a Tarragona, on l’entitat gestiona unes 4.200 places d'activitats de lleure, casals i colònies d’estiu, la Fundació preveu enguany becar més de 1.300 infants.

La majoria dels becats, un 65%, arriben derivats de serveis socials. La Fundació adverteix de la precarietat en què viuen les famílies d’aquests. Segons un estudi elaborat per la mateixa entitat, 4 de cada cinc famílies de sol·licitants viuen, com a mínim, per sota el llindar de la pobresa moderada.

Durant aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés gestiona entre altres casals d’estiu a Tarragona, Torredembarra o Valls. També coordina un casal adreçat a infants amb necessitats especials a Tarragona i impulsa el programa “Jugar i descobrir”.