Sense cites per renovar el DNI fins al setembre

La Direcció General de Policia ja no té dates per renovar el DNI o el Passaport fins al setembre. Són gairebé dos mesos per obtenir una cita. Això pot suposar un contratemps important per aquelles persones que tenen pensat viatjar aquest estiu.

A les oficines d'expedició de Tarragona ja és habitual veure-hi cues amb usuaris esperant al carrer, ja que l'accés es fa de forma esglaonada per torns. Tot plegat, és per als sindicats una mostra del col·lapse que viuen les oficines de documentació de la Direcció General de Policia.

Comissions Obreres, UGT i la Central Sindical Independent i de Funcionaris critiquen que el Ministeri d'Interior no posi remei a la falta de personal. Asseguren que falta per cobrir el 50% de les places del servei. Per això lamenten que durant l'època de l'any amb més demanda de cites no es pugui donar resposta a totes les sol·licituds. Per exemple, a Tarragona una persona que avui demani cita per renovar el passaport haurà d'esperar, com a mínim, fins al 12 de setembre.