El TSJ torna a refusar la proposta de toc de queda de la Generalitat

No hi ha volta de full. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a dir que no a la Generalitat i la seva petició de restablir el toc de queda en aquells poblacions de més de 20.000 habitants on hi hagi un índex elevat de casos de coronavirus

Tarragona, Salou, Vila-seca o Valls continuaran sense toc de queda. El Tribunal Superior de Justícia tampoc ha acceptat aquest dilluns el canvi de criteri de la Generalitat per aplicar la restricció a les grans ciutats. La negativa arriba després d'un cap de setmana amb diversos episodis de botellots.

Els botellots van a més

A Tarragona es van produir a les platges. La festa il·legal més multitudinària va tenir lloc dissabte a l'Arrabassada. Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana hi van desallotjar un miler de persones. 

I les festes il·legals a Tarragona no són un fet aïllat. A Salou, dissabte la Policia Local també va haver de desallotjar la platja de Capellans. Des de l'Ajuntament creuen que la decisió del TSJ era previsible i acusen al Govern català d'impulsar mesures sota un criteri polític i no sanitari. Des de la capital de la Costa Daurada demanen a la Generalitat un reforç policial. Alhora, insisteixen en el fet que les actuals restriccions estan perjudicant sectors econòmics com el comerç. 

El TSJ és contundent contra la Generalitat i els diu que el toc de queda té fins i tot menys sentit ara que la setmana passada perquè les dades han millorat durant el cap de setmana. I insisteix que el control de les interaccions socials no és un criteri sanitari per si mateix, sinó una qüestió d'ordre públic. Per tant, el tribunal manté el llindar per limitar la mobilitat nocturna a partir dels 250 casos per cada 100.000 habitants.

FECASARM porta al TSJC la pròrroga de les restriccions a la restauració i l'oci nocturn

I el Tribunal Superior de Justícia s'haurà de pronunciar ara sobre les restriccions en l'àmbit de la restauració i l'oci nocturn, perquè FECASARM, la patronal de les discoteques ha portat en mans del TSJ la pròrroga d'aquestes mesures i insisteix en què es permeti l'obertura de les sales de ball davant l'increment dels botellots