Inspecció de Treball sanciona IQOXE per una infracció molt greu en l'accident del 2020

Inspecció de Treball conclou que IQOXE va cometre una infracció molt greu en el procés de producció de la substància MPEG 500 que va ocasionar l'explosió del reactor el 14 de gener del 2020. La inspecció de la Generalitat proposa una sanció de 180.000 euros per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral per part de l'empresa. A més, també imposa un recàrrec de prestacions de Seguretat Social dels treballadors que van patir l'accident.

És el resultat de la investigació i l'anàlisi de l'explosió a les instal·lacions del polígon sud que va causar la mort de tres persones i va provocar quatre ferits, a més de múltiples estralls en l'entorn del complex petroquímic. Inspecció de Treball lamenta, a més, les dificultats que ha tingut en aquest procés d'estudi per les traves i els retards en el lliurament de documentació per part d'IQOXE i, per això, també va tramitar un acte d'infracció per obstrucció.

IQOXE recorrerà la proposta de sanció

La sanció de 180.000 euros és la proposta que Inspecció de Treball eleva ara a l'Autoritat Laboral perquè el Departament confirmi la multa. Tac12 ha pogut saber que IQOXE hi recorrerà. La companyia, però no ha volgut fer declaracions públiques.

Qui hi ha reaccionat és Comissions Obreres que valora positivament la resolució d'Inspecció perquè consideren que dona la raó a les denúncies d'incompliments fetes des del sindicat. Al seu temps, la CUP reclama l'enduriment de la legislació i qualifica d'escandalós que un accident com el d'IQOXE acabi amb aquesta sanció que consideren ridicula.