ERC vol destinar el 6% del pressupost català a Educació

Membres de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la demarcació han visitat l’Institut Martí Franques de Tarragona per interessar-se per com ha anat la tornada a les aules després de les vacances de Nadal amb un augment de nous casos del coronavirus arreu. Aquest és l’institut amb més alumnes de Catalunya i per això els republicans han volgut recollir demandes del món educatiu per acabar de tancar les propostes en matèria d’Educació de cara la pròxima legislatura.

Sobre la taula hi ha el repte de fer front al canvi constant de la piràmide poblacional que farà augmentar els pròxims anys l’alumnat d’ESO i Batxillerat, però en canvi reduirà els alumnes de cicle infantil. Per aquest motiu cal que centres com el Martí Franques puguin garantir les ràtios de les classes. Des d’Esquerra proposen destinar el 6% del pressupost a Educació i d’aquesta manera complir d’una vegada amb la llei.

Tot i això els republicans han volgut treure pit assegurant que sempre que estan al govern s’incrementa la inversió en Educació. Consideren que aquesta matèria és un dels pilars fonamentals que ha de tenir el pròxim Govern.