Els municipis de costa s'alien per salvar la temporada i regular l'accés a la platja

La Costa Daurada reobre la taula de treball conjunta per tal de garantir l'ús responsable de la primera línia de costa enmig de l'epidèmia. Ja s'ha dut a terme la primera de les reunions i n'hi haurà més per decidir com funcionaran les platges.

Des de Cubelles a Vandellós passant per Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Salou i Vila-seca, una setzena de municipis s'han reunit telemàticament per decidir com s'ha de gestionar l'accés a la platja a partir d'ara i de camí cap a la nova normalitat. És la segona trobada de les principals localitats costaneres del sud de Catalunya després de la realitzada al mes de febrer per un motiu molt diferent, el temporal Glòria, que va destrossar el frontal marítim amb efectes encara visibles a molts punts del territori. Ara la causa que aplega els principals responsables locals no té res a veure amb cap episodi meteorològic. La COVID-19 planteja una situació inèdita en què la socialització de la ciutadania i el turisme ha de ser compatible amb la frenada de la propagació del virus. Per aquest motiu els municipis treballen ja en equip i amb la intenció de dur a terme noves trobades.

SALOU

Una taula de treball col·lectiva que suma més de 100 quilòmetres de platja. Els consistoris representats entenen que la gestió de la crisi no sap pas de limitacions territorials i que qualsevol mesura que s'estableixi en una platja ha de tenir continuïtat a la resta. Dimecres es preveu que el conegut com a 'Pacte de Comarruga' realitzi un primer comunicat al respecte.

La primera de les localitats que va deixar caure com podria ser el funcionament de la platja els mesos vinents va ser Salou, que no descarta la instauració de franges horàries per grups a l'hora de permetre l'accés dels usuaris.